Bergen fra hesteryggen

hestvedvatnet

Alle som har kjørt bil i Bergens kronglete og brosteinsbelagte gater, vet at byen er best tilpasset hest og kjerre. Tiden da våre store firbente venner eide gatene er imidlertid forbi, men det er fortsatt gode muligheter for å utforske byens nærområder fra hesteryggen.

En Bergensfjording

bergentilhest

Øvre-Eide gård ligger bare 5 minutters kjøring fra Bergen sentrum, likevel befinner man seg i landlige og idylliske omgivelser. Gården har to fjordinger som heter Veni og Feline, samt dølehesten Lyejenta som er gårdens kjørehest. Her kan en få spesialtilpassede og uforglemmelige rideopplevelser, og hvis  man er heldig støter en på en barnehage eller skoleklasse som er der for å hilse på ponniene, sauene, kaninene eller hønsene.

Dersom man er ute etter god mat og drikke, finner en også dét her. For denne gården som ligger så vakkert til ved Jordalsvatnet er viden kjent for sitt gode kjøkken. Mange velger å legge bryllup, konfirmasjoner eller andre markeringer hit.

I full gallopp

bergentravpark

Fortsetter en 10 minutter videre fra Øvre-Eide kommer man til Bergen Travpark. Også her er det perfekt å kombinere mat med hesteaktiviteter.

Med et av Bergens største kjøkken kan de servere opptil 500 mennesker, men travparken tar oftest imot små grupper som ønsker en annerledes dag. Her kan man få omvisning i stallen, men en kan også få prøve seg som travkusk i ponniløp. Hva er vel mer spennende enn å rese forbi kollegaen sin på oppsiden av firmatravløpet.

Hovedgeskjeftet til Bergen Travpark er selvsagt de ukentlige V5-løpene som går hver torsdag, i tillegg til V75-løpene som blir arrangert et par lørdager i året. Ingenting er som å se hesten man har veddet på løpe mot mål, mens man står ringside på travparken. Dersom en bor langt unna travparken, kan man alltids spille på trav over nettet eller gå til en travkiosk. På travkioskene har de i tillegg ofte andre typer spill, som for eksempel de klassiske spilleautomatene. Disse kan være artige, selv om man ikke har mulighet til få gratisspinn slik får en på online-automatene, men om det er gratisspinn en er ute etter, kan man se mer på freespins-no.com. Ellers kan en gå inn på rikstoto.no for å spille på hest, eller til travparken.no for å finne ut når det er løp.

Opp på ryggen og ut i naturen

lundride

På Kalandseidet ca 30. min utenfor sentrum finner du Lund Ryttersportsenter, her kan man dra på en rekke ulike rideturer. Standardpakken inneholder en tur som til sammen tar ca. 2 timer, den effektive ridetiden er på rundt én time, men man får også delta på forberedelsene før turen og stell etterpå. Dette koster 600 kroner per deltaker og inkluderer leie av hest og sikkerhetsutstyr

I høysesongen i juli og august er det også mulig å ri langturer på 4-5 timer. Den effektive ridetiden er her 3 timer og på denne turen får man virkelig oppdage hvor nært man kommer naturen fra hesteryggen. Dette koster 1250 per deltaker inkl. hest og utstyr.

Rideutstyret får man låne, men siden turene stort sett går uansett vær, er det viktig med riktige klær. Sjekk gjerne yr.no før du drar hjemmefra.