Fra Bergen til verdens vakreste fjord

hardangs

hardangs

Vi har skrevet mye om  hva man kan finne på som turist i Bergen og omegn, men det finnes også mye å se og oppleve ellers i fylket bare en dagstur unna. Hardanger kan skilte med natur uten sidestykke og gode turistopplegg. Norway in a nutshell er blitt en instutisjon og de arrangerer forskjellige pakketurer rundt om i hele det sørlige Norge. Hardangerfjord in a nutshell er dagstur hvor du får oppleve de majestetiske fjellene, kraftige fossene og idylliske bygdene i Hardanger.

Reis gjennom Hardangerfjorden

Hvis Sognefjorden er kongen av de vestnorske fjordene er Hardangerfjorden uten tvil dronningen. Den 179 kilometer lange fjorden har for vane å gi selv erfarne turister hakeslepp. Kombinasjonen av natur og kulturlandskap er helt unik her. Med utgangspunkt i Bergen tar du tog til Voss hvor du reiser videre med buss til idylliske Ulvik. Kommer du hit i mai får du se de blomstrende frukttrærne denne bygden er så kjent for. Fra Ulvik reiser du videre med båt til Eidfjord hvor du får oppleve VøringfossenNorges største foss. Tilbake i båten går ferden videre til Nordheimsund, hele tiden vil du ha Hardangers ville og vakre fjellsider på høyre og venstre side. I Norheimsund går du på bussen som er dagens siste transportmiddel, der passerer du Steinsdalsfossen som er blant Norges ti vakreste fosser.

Dersom du syntes dette opplegget høres vel hektisk ut, forstår vi deg godt. Norway in a nutshell er derfor svært behjelpelig dersom du ønsker å overnatte på veien. Da vil du få sjansen til fordype deg i ett eller flere av stedene turen passerer. På sommeren har Voss mye å tilby den aktive, hvert år arrangeres Ekstremsportveko hvor du får muligheten til både prøve rafting og fallskjermhopp i tillegg til å se noen av verdens beste ekstremsportutøvere på nært hold.