Om været tillater det

fløyen

fløyen

Mange forelsker seg i Bergen ved første øyekast. Norges nest største by er omringet av syv fjell, en fjellkjede som er en del av innbyggernes sjel og stolthet. Disse fjellene er et yndet rekreasjonssted for befolkningen, men som man raskt finner ut er det ikke alltid været tillater turer i fjellet. Derfor passer det bra at tilbudet i sentrum også er svær interessant.

Opp på fjellet

Kommer man til byen på våren kan man delta på 7-fjellsturen som går over alle byfjellene. Dette er dog en tur for de viderekommeNde og krever en del forberedelser både fysisk og psykisk. Men det er ikke bare i forbindelse med dette arrangementet at en tur på fjellet er å anbefale. Få, om noen europeiske byer har naturen så lett tilgjengelig som det Bergen har naturen så lett tilgjengelig som vestlandshovedstaden. En enkel tur med Fløybanen fører en raskt opp til toppen av Fløyfjellet hvor utsikten er upåklagelig. Her finner man også fine turløyper som fører en videre inn til vidden. Også Ulriksbanen er et alternativ når man vil komme seg opp på fjellet, denne destinasjonen har en mer vill følelse enn de Fløien og taubanen som fører en opp er ikke anbefalt for dem med høydeskrekk.

Inn på café

Dersom været ikke tillater fjelltur, og skal man være ærlig, er vel det relativt ofte, så har Bergen plenty av aktiviteter i Sentrum. En tur på Bryggen er et selvsagt mål, og like bortenfor ligger fisketorget. Dette er en moderne turistversjon av det tradisjonelle fisketorget hvor lokalbefolkningen kjøpte sine varer før i tiden. Fisketorget er et fint syn, men da spesielt fra fugleperspektiv. Det ordner man ved å ta en kaffe på Cafe Lido. Denne legendariske caféen serverer litervis med kaffe til tørste pensjonister hver eneste dag. Kaffen er svak, men utsikten er svært sterk, stedet får også plusspoeng for muligheten man har får å tegne på duken.