Rimelig overnatting i Bergen

sandvbiken

sandvbiken

Hvor enn man går i verden får en høre at Norge er et dyrt land, og sammenlignet med veldig mange andre steder er det også det. Gjennomsnittsinntekten er svært høy samtidig som lander nyter godt av et oppspart og stadig voksende oljefond.

Rike cruiseturister

De typiske turistene som kommer til Bergen er relativt velstående amerikanske eller asiatiske cruisepasasjerer, som i tillegg ikke behøver å kjøpe noe annet enn souvenirer, siden kost og losji er inkludert på skipet de reiser med. Rom på et billig hotell i Norge koster sjelden under 1000 kroner, en utgift som synes vanskelig å spise for backpackere, og det er før vi har tatt matbudsjettet med i betraktingen. Det er likevel er det mulig å støte på backpackere også i Bergen, men disse har gjerne tatt inn på en av de få hostelplassene som er å finne i byen. Eventuelt bor de hjemme hos privatpersoner som har leid ut boligen sin gjennom Airbnb.

Airbnb

Airbnb er en tjeneste som gjør det mulig for privatpersoner å leige ut boligen sin til turister. Couchsurfing har vært populært i en årrekke, men da hadde det en mer uformell organisering hvor dem som overnattet var med i et nettverk og hvor folk lånte ut sofaene til hverandre. Airbnb startet som AirBed & Breakfast i 2008 før de senere skiftet navn og som så mange andre startet også dette selskapet i San Francisco. Selskapet har etterhvert vokst til å bli det største formidleren av privat innlosjering i verden og hvor som helst en reiser er det mulig å ta inn på denne måten. I Bergen har Sandviken blitt et yndet sted for Airbnb, dette skyldes gjerne at bydelen er skjermet fra den verste trafikkstøyen samtidig som den er nære sentrum. Bebyggelsen er også svært idyllisk og minner om da Bergen var en by bygget i tre.