Ting å gjøre på en weekendtur til Bergen

Gaia Bryggen2

Gaia Bryggen2Om du planlegger en weekendtur til Bergen og Hordaland er det mye du kan være med på av aktiviteter. Det er mye å både se på, delta på og utfordre seg på. Når valgalternativene er mange er det viktig å ikke gape over for mye. Det skal jo være litt kos på en liten ferietur også. Det er viktig å sette av nok tid til det også, og ikke bare stresse rundt fra det ene til det andre for å rekke over mest mulig. Ta heller en tur til. Her kommer vi inn og kan hjelpe deg med noen tips. Vi vet hvor lang tid de forskjellige aktivitetene tar slik at du kan få en fin balanse mellom aktiv ferie og kos og avslapping.

Gaia Bryggen

Bryggen og Fisketorget

Gaia Bryggen1Bergens første bebyggelse lå på Bryggen. Den er på Unescos liste over verdens kulturarv. Bryggen er en av Bergens mest populære attraksjoner og har gjennom århundrer vært en livlig og sentral del av byen. Opp igjennom årene har Bryggen vært herjet av mange branner. I 1702 la storbrannen hele Bergen i aske. I gjenoppbyggingen ble det tidligere byggemønsteret fulgt. Derfor står Bryggen med samme profil som den hadde fra 1100-tallet. Samtidig som bryggen er blitt kulturarv, er også Bergen blitt en World Heritage City eller verdensarvby. Verdenskulturminnet er rester av gammel havnebebyggelse samt et av de mest kjente bystrøk fra middelalderen i Norge. I 1360 opprettet det tyske kjøpmannsforbundet Hanseatene, utenlandskontor på Bryggen. Det innledet en Hansatid som varte i nesten 400 år, og hvor de dominerte bydelen. Gaia FisketorgetEn gåtur gjennom de dunkle svalgangene og trange passasjene, er som en tur tilbake i tid. Bryggen er et aktivt levende kultur­minne i en historisk bydel. På bryggesiden finner du mange attraksjoner. Fra  Fisketorget til Bergenhus festning. I tillegg en rekke butikker, ulike spisesteder og restauranter. Torget i Bergen er et av Norges mest kjente og berømte utendørsmarkeder. Helt siden 1200-tallet har Fisketorget vært et møtested både for bergensere og tilreisende. Det er kanskje ikke så rart heller med tanke på beliggenheten. Strategisk plassert midt i hjertet av byen, mellom de syv fjell og vestlandske fjorder. På torget selges både sjømat, frukt og grønnsaker.

Fjordtur

Gaia RIBBergen og regionen ligger strategisk til. Både for en liten tur ut på fjorden eller for en lengre tur ut på de norske fjordene. Fjordene er utpekt av National Geographic til verdens beste uberørte mål. Det er ingen dårlig karakteristikk. I tillegg er også de oppført på Unescos verdensarvliste. Beliggenheten er altså god for å utforske verdensarven.Gaia Fjordsightseiing Tilbudet er stort når det gjelder organisert sightseiing for kortere eller lengre turer. Av utvalget finnes rafting, padling i kajakk, fjordsafari med RIB-båt fra Vågen eller flere typer fjordcruise med utgangspunkt i Bergen. Mulig er det også med en kombinasjon av båttur og lunch på en god restaurant. Eller en bysightseiing hvor en rundtur med veteranbåten White Lady blant annet gir deg muligheten til å se Akvariet, Gamle Bergen Museum og den flotte utsikten mot Fløybanen.

Fløyen

Gaia FløiBergens syv fjell gir deg mange muligheter for turer i variert fjell- og skogsterreng. De mest populære fjellene er Fløyen og Ulriken. Fløyen fordi det er er lett tilgjengelig fra sentrum. Ulriken siden det er det høyeste av de syv fjellene. Med Fisketorget som utgangspunkt er det kun et par minutters gange til Fløibanen. Den tar deg opp til toppen hver dag hele året. Samtidig er også Fløibanen en av Norges største turistattraksjoner. Populær både blant utenlanske og norske turister. Høydepunktet med en tur til toppen av Fløyen er at du har hele Bergen for dine føtter når du står på utsiktsplatået. Platået er derfor et yndet fotosted. Gaia Fløi2Med kombinasjonen av nærheten til bysentrum, samt utsikten til fjordene, kystlinjen og fjellene, blir dette et av de beste fotostedene i Bergen. Her kan du forevige at solen går ned i havet, samtidig som sollyset skaper en magisk stemning på fjellene og fjordene. Er du litt sprek spaserer du kanskje ned fra Fløyen. Da vil du på turen ned komme til flere flotte steder med god utsikt. Da kan kameraet gjerne tas i bruk. På flere av stedene vil du få et tettere bilde av Bergen sentrum.

Gaia Fløi1

Dagstur  til Trolltunga

Er du en av dem som ønsker en solid dagstur utenfor byen, er kanskje en vandring i fjellet noe for deg. En tur i fjellet gir deg en følelse av frihet samt følelsen av å bestige og beseire. Mellom fjordene, bygdene og byene finner du mange av de villeste og vakreste fjellformasjonene i Norge. Der har de vært i tusener av år. Både herjet med og formet av vær og vind og istider. Du trenger ikke å bruke flere dagers reise for å nå inn i den vestlandske fjellheimen. Søker du større utfordringer enn det du finner i fjellområdene rundt Bergen, kan vi trygt anbefale en reise til Hardangerregionen. Her starter du turen til Trolltunga. Det er en av de mest spektakulære fjellformasjonene i Norge, og selve Trolltunga ligger 1100 meter over havet.

Skal du gå til Trolltunga kreves det at du er i god form. Du må sette av god tid. Turen er lang og krevende med 11 km hver vei, med en høydeforskjell på over 900 meter. Du bør derfor beregne 8-10 timers vandring frem og tilbake. Uavhengig av formen din vil du nok uansett synes turen er verdt slitet. For langt der fremme i fjellheimen venter det deg en unik opplevelse med en fantastisk utsikt over dramatisk og uberørt Vestlandsnatur.

Fra utgangspunktet Bergen kan du enten dra til Odda eller Tyssedal for å overnatte, eller starte fra Bergen tidlig på morgenen. Starter du fra Bergen bør du beregne omlag 3 timer på den 150 km lange strekningen. Samtidig er den turen en opplevelse i seg selv. Den bringer deg gjennom Norges frukthave Hardanger, langs den vakre Hardangerfjorden og inn til utgangspunktet for vandringen, Sørfjorden. Der finner du fjellheimen som stuper ned i fjorden. Den venter på deg og er klar til å bestiges. God tur!

Gaia Trolltunga