Ut av sentrum og opp på fjellet

På toppen av Stoltzekleiven

På toppen av Stoltzekleiven

Noe av det mest spesielle med Bergen er nærheten til naturen, uansett hvor man bor i Bergen er fjellene og vidden bare et par steg unna.

Turmuligheter utenfor døren

Gjennom AirBnB har leiligheter i Sandviken blitt tilgjengelig for turister. Med denne bydelen som utgangspunkt kommer man seg raskt opp til Fløyen – fjellet som fungerer som utgangspunkt eller stoppested for mange av rutene på fjellturen. Fløyen – Ulriken eller Ulriken – Fløyen er en av de aller mest populære strekningene, her kan du enten starte eller avslutte turen med å ta Ulrikensbanen eller Fløibanen. Velger man å starte fra Ulriken kan man ta buss nummer 12 fra sentrum til Montana. Turen over vidden er godt skiltet og i tillegg er det mange varder å gå etter. Begir du deg ut på en godværsdag kan du være heldig å se helt til Folgefonna. På det høyeste befinner du deg 662 meter over havet og turen tar ca 5 timer. Det er tillatt å sove i telt, så lenge perioden ikke overskrider 2 dager, det er heller ikke tillatt å slå leir i nærheten av drikkevann.

Stoltzekleiven er en tur som har blitt mer og mer populær de siste årene. Særlig blant dem som har et prosjekt gående for å bedre kondisen og lignende. Du når Stoltzekleiven med utgangspunkt i Fjellveien 13, en 30 minutters gåtur fra Bergen Sentrum. Opp til toppen må man forsere 722 trappetrinn, først da kan man heve armene på Sandviksfjellet. Hvert år arrangeres “Stoltzen opp”, et mosjonsløp som har fått mer og mer prestisje, mange trener gjennom hele året for å forbedre sin egen personlige rekord eller slå naboens. Derfor er det ikke uvanlig at man blir passert av en anpusten person i tights som spurter opp de smale trappene. Denne turen er ikke spesielt lang, men den kan være svært hard.